Το Βιβλιοπωλείο

Το βιβλιοπωλείο

Διεύθυνση: Σίνα 2
Αθήνα, 10672
Ελλάδα
Τηλέφωνο:  210 3626091
Φαξ:  210 3626091
Email:  kalostypos1932@gmail.com
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 09:00-15:00
Σάββατο Κλειστά

Το «ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΚΑΛΟΥ ΤΥΠΟΥ» άρχισε τη λειτουργία του ως Δανειστική Βιβλιοθήκη το έτος 1932 επί Αρχιερατείας του Αειμνήστου Εξάρχου  των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος Γεωργίου Χαλαβαζή. Ο ίδιος Ιεράρχης υπέγραψε στις  26 Οκτωβρίου 1936 και το υπ’ αριθμόν 910 Επισκοπικό Διάταγμα με το οποίον ιδρύθηκε επίσημα πλέον ο εν λόγω Οργανισμός με τη σημερινή  του νομική μορφή και έκτοτε λειτουργεί ως Οργανισμός Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Σκοπός του «Γραφείου Καλού Τύπου» είναι η δια του τύπου συμβολή  στην πνευματική διαπαιδαγώγηση του Ελληνικού Καθολικού κόσμου και εν γένει η διαφώτιση  της  Ελληνικής κοινωνίας επί της δογματικής, ηθικής και κοινωνικής  διδασκαλίας και δράσεως της Καθολικής Εκκλησίας.

Για την άμεση επαφή με επικοινωνία με τον ευσεβείς πιστούς από συστάσεως του Οργανισμού «Γραφείου Καλού Τύπου» λειτούργησε το εμπορικό κατάστημα  επί της οδού Σίνα 2 στο Κέντρο της Αθήνας, στο οποίο διατίθενται όλες οι εκδόσεις του Οργανισμού, θρησκευτικά βιβλία που εκδίδονται από έγκριτους Εκδοτικούς Οίκους της Αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας, βιβλία όλων των λοιπών Εκδοτικών Οίκων με θρησκευτικό ή κοινωνικό περιεχόμενο και μεγάλη ποικιλία  αντικειμένων Ευλαβείας,  με σκοπό τη διάδοση  της ευλαβείας των πιστών και την πνευματική των οικοδομή.

Σήμερα το Κατάστημα της οδού Σίνα 2 είναι το μοναδικό Καθολικό  Βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα και χάρη στις προσπάθειες της Διοίκησης, των εργαζομένων και λοιπών εθελοντών – συνεργατών  που το στηρίζουν κατορθώνει να επιβιώνει και να στέκεται όρθιο μέσα στην κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. 

Πηγή: www.elcathex.gr

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart